Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Страшно вкусно блюдо! Става толкова бързо, нищо не се разлива и разтича, даже се реже на гладки парчета”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
300 г зряло сирене,
4-5 яйца, бройката
е в зависимост
от големината им
1 кофичка кисело
мляко,
4 с.л. брашно с лек връх,
черен пипер,
парче краве масло за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене и млякото. Слагаме и брашното. Овкусяваме с черния пипер. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
Изсипваме я в тава с диаметър 26 - 28 см, на дъното на която сме разтопили предварително маслото. Печем ястието в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути или до получаването на приятен загар.
Оставяме сиренето да се охлади, за да можем да го нарежем на хубави парчета. Поднасяме го с каквото пожелаем като гарнитура.