
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Интересно поднесена и много бърза рецепта. Стеклият се карамел пропива в пандишпановия блат и се получава една неустоима вкуснотия”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
За крема:
1 литър прясно мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 яйце, 2 пакетчета ванилия, 1 ч.ч. захар
За пандишпановия блат:
2 яйца, 60 г захар, 60 г ръжено брашно
За украса: киви, нар, свежа мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме на тих огън захарта за карамела и бързо, докато е още горещ, го разпределяме в купичките. Млякото, захарта, брашното, яйцето и ванилиите разбъркваме с миксер.
Сипваме сместа в купичките върху карамела и печем на водна баня в загрята фурна на 150 градуса до готовност. Приготвяме пандишпановото тесто, като разбиваме яйцата заедно със захарта на пяна. Добавяме брашното и разбъркваме с шпатула.
Разпределяме във формички и печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Обръщаме стегналия крем карамел върху
изстиналия блат.
Украсяваме с нарязано киви, зърна нар и стръкче мента.