Крем карамел върху пандишпан

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10375889 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Интересно поднесена и много бърза рецепта. Стеклият се карамел пропива в пандишпановия блат и се получава една неустоима вкуснотия”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

За крема:

1 литър прясно мляко, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 яйце, 2 пакетчета ванилия, 1 ч.ч. захар

За пандишпановия блат:

2 яйца, 60 г захар, 60 г ръжено брашно

За украса: киви, нар, свежа мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Загряваме на тих огън захарта за карамела и бързо, докато е още горещ, го разпределяме в купичките. Млякото, захарта, брашното, яйцето и ванилиите разбъркваме с миксер.

Сипваме сместа в купичките върху карамела и печем на водна баня в загрята фурна на 150 градуса до готовност. Приготвяме пандишпановото тесто, като разбиваме яйцата заедно със захарта на пяна. Добавяме брашното и разбъркваме с шпатула.

Разпределяме във формички и печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто. Обръщаме стегналия крем карамел върху
изстиналия блат.

Украсяваме с нарязано киви, зърна нар и стръкче мента.