Али назик кебап

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10385359 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Изпращам рецепта за интересно ястие от турската кухня, която е богата с различни видове кебапи”, пише ни Жана Стоянова.

ПРОДУКТИ

За 4 порции:

500 г кайма, като в оригиналната рецепта е смес от телешка и агнешка

1-2 глави лук

3-4 скилидки чесън

2-3 пресни чушки

3-4 домата или

1 с.л. доматено пюре

зехтин, сол, черен и

червен пипер, пресен

магданоз

2 печени патладжана

около 200 г гъсто

кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изпичаме, обелваме и осоляваме патладжаните. Оставяме ги да отцедят сока си. Задушаваме в малко зехтин лука, чушките и доматите. След 5-6 минути добавяме и каймата с подправките.

Разбъркваме и оставяме да къкрят, докато се сготви каймата и се изпари течността. Подготвяме канапето на ястието от дребно нарязаните патладжан и чесън, които смесваме с гъстото мляко.

Сервираме ястието, като върху канапето поставяме от сготвената кайма и поръсваме с пресен магданоз. По желание се сервира и опечена люта чушка, а може да поръсим и пресен лук.