Сладки охлюви с тиква и круша

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10396694 www.24chasa.bg

Приготвени с кори за баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bgЗа въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Марияна Бончева ни предлага сладка рецепта, с която да посрещнем коледните пости, започващи днес, 15 ноември.

ПРОДУКТИ

6 кори за баница

600 г тиква цигулка

200 г орехи, половината от които са пекан

малко бурканче домашно сладко от круши

1 с. л. канела

олио за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Настъргваме обелената тиква на едро. Смесваме я с канелата, сладкото от круши, като оставяме парченца от тях за после, и едро начупените орехи.

Разлистваме една кора и я сгъваме на две. Поръсваме я с олио и отгоре равномерно разпределяме част от плънката. Навиваме я на руло и го оформяме като охлюв. Така процедираме до свършване на плънката.

Нареждаме охлювите в намазнена тава. Може да ги забодем с клечка за зъби, за да не се отварят, но после не трябва да забравяме да ги махнем.

Поръсваме с олио, парченца круши от сладкото и печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто. По желание може да запечем и няколко ореха пекан за украса.