Приготвени с кори за баница
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected]
и [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Марияна Бончева ни предлага сладка рецепта, с която да посрещнем коледните пости, започващи днес, 15 ноември.
ПРОДУКТИ
6 кори за баница
600 г тиква цигулка
200 г орехи, половината от които са пекан
малко бурканче домашно сладко от круши
1 с. л. канела
олио за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настъргваме обелената тиква на едро. Смесваме я с канелата, сладкото от круши, като оставяме парченца от тях за после, и едро начупените орехи.
Разлистваме една кора и я сгъваме на две. Поръсваме я с олио и отгоре равномерно разпределяме част от плънката. Навиваме я на руло и го оформяме като охлюв. Така процедираме до свършване на плънката.
Нареждаме охлювите в намазнена тава. Може да ги забодем с клечка за зъби, за да не се отварят, но после не трябва да забравяме да ги махнем.
Поръсваме с олио, парченца круши от сладкото и печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто. По желание може да запечем и няколко ореха пекан за украса.