Картофи със зеле на фурна, подправени с куркума, листа целина и чубрица

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10400992 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Приготвянето на вкусни постни ястия е предизвикателство, особено в един от най-дългите пости в годината, каквито са коледните”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ

500 г бяло зеле 

3 картофа

1-2 моркова

1/2 ч.ч. наситнени домати

1 к.ч. олио

1 ч.л. пушен червен пипер

листа целина и магданоз

чубрица, куркума, сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Нарязваме почистеното зеле, слагаме го в тенджерка, осоляваме го и го намачкваме добре, за да поомекне. Добавяме олиото и 2 к.ч. топла вода. Включваме котлона. 

Прибавяме почистените и измити моркови, настъргани на едро. Разбъркваме и оставяме да се задушават. Когато зелето и морковите омекнат, слагаме почистените и нарязани на филийки картофи и наливаме още 1 ч.ч. топла вода.

Изчакваме да се сварят, сипваме доматите и наливаме още 1/2 ч.ч. топла вода. Поръсваме с черен пипер, пушен червен пипер, малко чубрица, куркума и сол. Прибавяме и наситнения магданоз и целина.

Разбъркваме и прехвърляме в тавичка. Печем във фурната. Ястието е вкусно както топло, така и охладено.