Тиквеник с червени боровинки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10433006 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Чудесно есенно предложение за нещо средно между баница с тиква и щрудел асорти. Рецептата е подходяща за коледния пост”, пише Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница

500 г тиква

1 шепа светли стафиди

1 шепа червени боровинки

150 г сладко от круши

150 г оризово брашно

1 ч.л. канела, олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме тиквата и я настъргваме на едро ренде. Добавяме стафидите и червените боровинки.

Поръсваме с оризово брашно, канела, добавяме сладкото от круши и разбъркваме. Всяка кора намазваме с олио, разпределяме част от плънката и навиваме на руло. Готовите рула подреждаме едно до друго в намазана с олио тава.

Тиквеник с червени боровинки

Отгоре поръсваме рулата с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса. Изваждаме готовата баница, напръскваме я с вода и я покриваме с кърпа. Изстинала, я нарязваме на парчета и по желание поръсваме с пудра захар.