Яхния с фасул "Черно око"

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10437411 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Фасулът черно око е характерен за екзотичните страни, но може да се отглежда и у нас. Аз го сея в градината, готвя го и се наслаждаваме на вкусна яхния, приготвена с него”, пише ни Димитър Димитров.

ПРОДУКТИ 

1 ч.ч. фасул черно око

1 глава кромид лук

1 морков

1 свежа чушка

1 домат

3 с.л. олио

млян черен пипер

чубрица

шепа магданоз

1 литър гореща вода

оцет и чесън по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Запържваме в сгорещеното олио нарязаните на дребно лук и чушка. Слагаме и настъргания морков. Осоляваме на вкус.

Изчакваме около 3 минути и добавяме нарязания домат. Наливаме водата, а след това изсипваме и измития боб. Овкусяваме го с черния пипер и чубрицата.

Солим го отново. Варим го до готовност, а накрая слагаме и нарязания магданоз. По желание го сервираме с оцет и счукан чесън.