Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Фасулът черно око е характерен за екзотичните страни, но може да се отглежда и у нас. Аз го сея в градината, готвя го и се наслаждаваме на вкусна яхния, приготвена с него”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. фасул черно око
1 глава кромид лук
1 морков
1 свежа чушка
1 домат
3 с.л. олио
млян черен пипер
чубрица
шепа магданоз
1 литър гореща вода
оцет и чесън по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме в сгорещеното олио нарязаните на дребно лук и чушка. Слагаме и настъргания морков. Осоляваме на вкус.
Изчакваме около 3 минути и добавяме нарязания домат. Наливаме водата, а след това изсипваме и измития боб. Овкусяваме го с черния пипер и чубрицата.
Солим го отново. Варим го до готовност, а накрая слагаме и нарязания магданоз. По желание го сервираме с оцет и счукан чесън.