
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Румен Петров е от редовните ни читатели, които предлагат вкусни рецепти в нашата рубрика. Сега той дава предложение за сезонно ястие, подходящо и за коледния пост.
ПРОДУКТИ
1 ч. ч. ориз, 5-7 чушки, 3-4 домата, 1 стрък праз лук, олио, розмарин, черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме ситно нарязания праз лук в загрято олио. Прибавяме ориза и разбъркваме, докато стане “стъклен”.
Задушаваме отделно с малко олио нарязаните на кубчета чушки и домати и ги изсипваме при оризово-лучената смес.
Заливате сместа с 2,5 чаени чаши вряла подсолена вода. Подправяме на вкус с черен пипер и розмарин. Разбъркваме добре. Печем в загрята фурна на 200 градуса до изпаряване на течността и получаване на златист загар.