
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В духа на Никулден предлагам да разнообразим трапезата с едно по-различно рибно ястие. Кориандърът е предпочитана подправка при приготвянето на риба и се комбинира особено добре с филето от сьомга”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
2 парчета по 200 г сьомга без кожа
1 лимон
3 с.л. зехтин за готвене
по желание натурални маслини
копър, морска сол, прясно смлян кориандър и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазваме сьомгата със зехтин и я оставяме за 15 минути. Натриваме я от всички страни с предварително смесените морска сол, кориандър и черен пипер.
Загряваме в подходящ тиган зехтина. Слагаме вътре рибата да се пържи по 3 минути от всяка страна. Може да я сервираме със салата по избор.
Поднасяме я в случая с класическа картофена салата с лук и магданоз. Украсяваме с резени лимон, стръкове копър и по желание – маслини.