Щрудел с дюли и орехи

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10476903 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Предлагам рецепта за сезонен десерт с дюли, орехи и аромат на канела. Тази вкуснотия е подходяща за Коледния пост, Игнажден и Бъдни вечер”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

4-5 дюли, 1 пакет кори за баница, 1 к.ч. захар, 1 с.л. цейлонска канела, 2 с.л. грис, 60-100 г орехови ядки, олио за намазване, пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Настъргваме дюлите на едро ренде. Добавяме захарта, канелата, гриса, начупените орехови ядки и разбъркваме добре. Ако дюлите пуснат повече сок, добавяме още малко грис.

Взимаме 2 от корите и ги намазваме с олио. Поръсваме с част от плънката и навиваме на руло. По същия начин процедираме и с останалите кори.

Подреждаме ги в намазана с олио тава. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятно покафеняване. Поднасяме щрудела, поръсен с пудра захар.