
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Картофени ньоки със сирена на фурна е вкусно и лесно за приготвяне ястие, достойно и за празничната коледна трапеза”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
500 г картофени ньоки
200 г течна готварска сметана
сирена по избор – моцарела, топено сирене, синьо сирене, бри
сух риган, сух босилек, сол, пресен магданоз или свежи кълнове за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме ньоките според указанията на пакета с щипка сол. Когато са готови, ги поставяме в подходяща тава за печене.
Затопляме на слаб огън сметаната и постепенно прибавяме нарязаните на малки парченца сирена. Подправяме с риган и босилек, разбъркваме добре и щом сирената започнат да се разтопяват, ги сваляме от котлона и заливаме ньоките в тавата.
Запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 мин или докато сосът се сгъсти. Поднасяме ньоките, докато са все още топли, поръсени със свежи кълнове или ситно нарязан пресен магданоз.