Двуцветно руло с шоколадово маскарпоне

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10591687 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Предлагам красиво руло, с което може да се почерпите по повод имените дни”, ни пише редовната ни читателка Наталия Панчева. 

ПРОДУКТИ:

За блата:

6 яйца6 с.л. захар, 4 с.л. брашно, 2 с.л. натурално какао 

За крема: 

250 г маскарпоне100 г масло (размекнато на стайна температура), 50 г тъмен шоколад, 50 г пудра захар, 1 ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с половината от захарта и жълтъците с останалата. Смесваме ги, като внимателно разбъркваме с шпатула. Разделяме сместа на две равни части. Към едната постепенно прибавяме пресети три супени лъжици брашно. Към другата - една с.л. брашно и две с.л. какао. 

Разстиламе светлата смес върху правоъгълна тава, застлана с леко намазнена хартия за печене. Отгоре с помощта на пош нанасяме какаовата смес и изравняваме с палетен нож. Печем в загрята фурна 10-15 минути. Завиваме топлия блат на руло и оставяме така да изстива.

Разбиваме маслото за крема с пудрата захар до побеляване. Прибавяме ванилията, маскарпонето и разтопения на водна баня шоколад.

Развиваме блата, намазваме го с крема и отново го завиваме. Оставяме го в хладилник за 1 нощ.