Качамак със свинско по традиционна рецепта

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10615331 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Редовната ни читателка Наталия Панчева предлага традиционна рецепта за качамак със свинско месо.

ПРОДУКТИ:

Свинско месо

500 г царевично брашно

300 г сирене

100 г масло

1,5 л вода

сол 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Слагаме солта във врящата вода и изсипваме наведнъж брашното. В средата му, с помощта на точилка, правим дупка, през която да излиза парата.

Сваляме качамака от огъня, след като ври 25-30 минути. Разбъркваме го с точилката, докато започне да се отлепва от съда.

Разпределяме качамака в широки чинии и го поръсваме с натрошеното сирене и разтопеното масло. 

Разпределяме отгоре нарязаното на парчета и запържено в тиган месо.

Сервираме качамака топъл. По желание гарниран с натурални маслини, едро смляна лютеница и запечен на сух тиган шамфъстък.