Тарта със зеленчуци

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10640036 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Хубавото и удобното на рецептата е, че зеленчуците могат да се приготвят и ден-два по-рано, когато решите да я правите. Ако ви изненадат гости, само да я подредите набързо и изпечете”, ни пише Пепа Стоева.

ПРОДУКТИ

1 пакет охладено бутертесто

1 патладжан

2 средни тиквички 

средни домата

200 г сирене

риган и сол

пекорино романо, пармезан или грана падано за поръсване

зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Нарязваме патладжана и тиквичките на тънки кръгове с дебелина 2 - 3 мм. Посоляваме и ги оставяме за час. После ги измиваме и отцеждаме.

Загряваме фурната на 180 градуса. Застиламе тавата за печене с лист хартия, която намасляваме леко с четка. 

Нареждаме отцедените кръгчета зеленчуци плътно, отгоре отново заливаме със зехтин или олио и печем до омекването им. После ги изваждаме и изчакваме да се охладят. Нарязваме сиренето на тънки резени, а доматите - на тънки кръгчета. Посоляваме съвсем леко.

Разстиламе лист бутертесто и надупчваме с вилица, за да не се надига при печенето. Върху него нареждаме ветрилообразно зеленчуците, като ги редуваме, а между тях поставяме и парченца сирене. По края на листа оставяме свободни краищата и ги прехвърляме върху зеленчуците. Печем до зачервяване.