
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Хубавото и удобното на рецептата е, че зеленчуците могат да се приготвят и ден-два по-рано, когато решите да я правите. Ако ви изненадат гости, само да я подредите набързо и изпечете”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
1 пакет охладено бутертесто
1 патладжан
2 средни тиквички
3 средни домата
200 г сирене
риган и сол
пекорино романо, пармезан или грана падано за поръсване
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме патладжана и тиквичките на тънки кръгове с дебелина 2 - 3 мм. Посоляваме и ги оставяме за час. После ги измиваме и отцеждаме.
Загряваме фурната на 180 градуса. Застиламе тавата за печене с лист хартия, която намасляваме леко с четка.
Нареждаме отцедените кръгчета зеленчуци плътно, отгоре отново заливаме със зехтин или олио и печем до омекването им. После ги изваждаме и изчакваме да се охладят. Нарязваме сиренето на тънки резени, а доматите - на тънки кръгчета. Посоляваме съвсем леко.
Разстиламе лист бутертесто и надупчваме с вилица, за да не се надига при печенето. Върху него нареждаме ветрилообразно зеленчуците, като ги редуваме, а между тях поставяме и парченца сирене. По края на листа оставяме свободни краищата и ги прехвърляме върху зеленчуците. Печем до зачервяване.