Макарони на фурна с мед

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10659360 www.24chasa.bg

Добавя се и канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адреси vkostova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31

КОЙ ГОТВИ

“На Антоновден болестите се гонят с медени сладкиши, а аз ви предлагам сладки макарони с мед и канела”, ни пише Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

400-500 г макарони,

щипка сол

канела на прах

За заливката:

4 яйца,

800 г прясно мляко,

100 г масло

мед на вкус,

2 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме макароните във вода с щипка сол, така че да останат леко сурови. Прецеждаме ги и ги разстиламе в тава. Отгоре слагаме парчета масло.

Отделно чукваме яйцата и ги разбиваме с меда. Прибавяме прясното мляко и ванилиите постепенно и при непрекъснато разбиване.

Изсипваме равномерно сместа върху макароните.

Слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем 15-20 минути. Преди поднасяне поръсваме с канела.