Пиле с картофи, зелен фасул и грах

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10665423 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Предлагам пилешка манджа със зеленчуци, подходяща за Атанасовден”, ни пише Марияна Бончева. 

ПРОДУКТИ:

600 г пилешки гърди

4-5 големи картофа 

1 буркан (от 800 г) зелен фасул

8 с.л. стерилизиран или замразен грах

2-3 домата или доматено пюре

моркова

2 с.л. червен пипер

1-2 с.л. брашно

1 с. л. соев сос

1 щипка захар

магданоз или целина

1 с.л. чубрица

черен пипер и сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Посоляваме месото и го нарязваме на парченца, които за кратко запържваме със соевия сос. 

Обелваме, измиваме и нарязваме картофите. Слагаме изцеденото месо, картофите, граха, нарязаните моркови и зеления фасул в тенджера. Доливаме вода. Добавяме сол, черен и червен пипер.

Слагаме доматеното пюре или ситно нарязаните домати, наситнената целина или магданоз, щипката захар и чубрицата. Щом ястието е готово, взимаме част от бульона и разтваряме в него брашното. Връщаме го обратно към манджата и оставяме така около 5 минути, докато се сгъсти.