Двойнофъстъчени сладки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10680873 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Анелия Терзиева ни предлага вкусна рецепта за сладки. 

ПРОДУКТИ

120 г масло

1 ч.ч. светлокафява захар

1/2 ч.ч. фина бяла захар

2/3 ч.ч. фъстъчено масло

1/2 ч.ч. печени белени фъстъци без сол

150 г шоколод за готвене

240 г брашно 

1 яйце

щипка сол

1 ч.л. бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцето със захарта, докато се разтвори напълно. Добавяме маслото, което трябва да е на стайна температура, и разбиваме отново. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта и добавяме към сместа.

Разбъркваме до хомогенност. Добавяме шоколада, нарязан на едри кубчета, и фъстъците. Може да бъдат цели и да ги нарежете на едро, но ако си купите вече изпечени, внимавайте да са без сол. 

Оформяме топчета от готовата смес с помощта на лъжица за сладолед и ги поставете в тава върху хартия за печене. Леко притискаме с ръка, за да се сплескат малко, и поставяме в хладилник за 15-20 мин.

Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 15 мин.