Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Изпращам традиционно сезонно свинско със зеле, което от много години се приготвя в северния край”, ни пише Димитър Димитров.
500-700 г свинско месо,1 средно голяма кисела зелка,1 голяма глава кромид лук, 1 глава чесън, 2-3 сухи червени чушки, 7-8 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, млян черен пипер, 2 дафинови листа, чубрица, девесил - сух или пресен, 1 ч.ч. вода, люти чушки - по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме нарязания лук, чесън и чушки в мазнината. Малко след това запържваме и месото.
Нарязваме зелето и го слагаме и него. Добавяме двата вида пипер и разбъркваме. Изсипваме водата и овкусяваме с посочените подправки.
Объркваме всичко добре и го слагаме в тенджера под налягане, в която го варим в продължение на 40 минути. Така приготвеното зеле е готово за консумация.
Запичаме го във фурната по желание. При сервиране, ако обичаме лютичко, го поръсваме с препечена и стрита люта чушка.
-
Белият дроб на 54% страда 1 г. след COVID, а 4% дори го карали леко
-
В най-дискретното семейство на Холивуд Райън Гослинг готви, Ева Мендес мие чиниите
-
Русия ще въведе на въоръжение около 50 нови междуконтинентални ракети
-
Мсква е готова за подновяване на мирните преговори с Украйна
-
СЗО: Пандемията не е приключила
-
Отложиха матурите в Русия заради дефицит на принтерна хартия