Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Панетонето е италиански коледен сладкиш. Ако ви е останал покрай коледните празници, ето една рецепта с която можете да му вдъхнете нов живот”, ни пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ:
1/2 панетоне,
3 яйца,
350 мл прясно
4-5 лъжици захар,
ванилия,
течен шоколад, сладко или шоколад на парченца (ако в панетонето няма)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме панетонето на големи плоски парчета. После ги поставяме в подходяща тавичка, като леко ги застъпваме.
Разбиваме яйцата със захарта и към тази смес добавяме млякото и ванилията. Тук е моментът да добавим шоколад/ сладко, ако сме решили.
Заливаме сладкиша с течната смес.
Печем на 170 градуса за около 25-35 мин. Може да се хапва както топъл, така и охладен, със сладолед, сироп или шоколадов топинг.
-
17 хотела ще настаняват бежанци за 15 лв. дневно във Варненско
-
Прокуратурата иска решетки за 32-годишен, опитал да задигне мерцедес от столичен паркинг
-
България е 46-тата най-посещавана държава през Google street view
-
Млади учени от Китай с нови технологии за прогнозиране на времето
-
Иван Френкев е новият председател на КЗП
-
323 четвъртокласници от Пловдив и областта не се явиха на изпита по български език