Сладкиш с панетоне

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10724235 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Панетонето е италиански коледен сладкиш. Ако ви е останал покрай коледните празници, ето една рецепта с която можете да му вдъхнете нов живот”, ни пише Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ:

1/2 панетоне,

3 яйца,

350 мл прясно

мляко, 

4-5 лъжици захар,

ванилия,

течен шоколад, сладко или шоколад на парченца (ако в панетонето няма)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Нарязваме панетонето на големи плоски парчета. После ги поставяме в подходяща тавичка, като леко ги застъпваме.

Разбиваме яйцата със захарта и към тази смес добавяме млякото и ванилията. Тук е моментът да добавим шоколад/ сладко, ако сме решили. 

Заливаме сладкиша с течната смес.

Печем на 170 градуса за около 25-35 мин. Може да се хапва както топъл, така и охладен, със сладолед, сироп или шоколадов топинг.