
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам една интересна рецепта от турската кухня, която наподобява нашия качамак.
Характерна е за техния Черноморски регион”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. царевично
брашно
1 и 1/2 ч.ч. вода
100 г краве масло
150 г кашкавал (на конци)
1 ч.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Поставяме в дълбок съд водата, солта и маслото. Щом заври, добавяме на тънка струйка царевичното брашно и енергично бъркаме до поемане на брашното.
Продължаваме да бъркаме на слаб огън 5 -6 минути. След това добавяме накъсания кашкавал.
Разбъркваме да се разтопи и е готово.
Сервираме в плитък съд, поръсено с люспи червен пипер.