
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за много вкусен гювеч с млечни продукти, с който се пие много вино”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 домат
1 чушка
100 г сирене
200 г кашкавал
1/ 2 суджук
3 яйца
20 г краве масло
1 с.л. олио
щипка млян черен пипер
щипка сух босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме на дъното на глинен гювеч парченца масло. Поръсваме и олиото.
Подреждаме нарязаните доматени филийки. Отгоре слагаме парчета сирене, ивици чушка, парчета суджук и кашкавал. Добавяме подправките, яйцата и с вилица спукваме жълтъците.
Слагаме гювеча в студена фурна. Включваме я на 200 градуса и печем до получаване на лека златиста коричка.