
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Моето предложение е салата, подобна на късър, в която основна съставка е булгурът”, ни пише Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. булгур (за салата), 2 ч.ч. вряща вода, 1/2 лимон, 1 червена и 1 зелена чушка, 10-12 резенчета сушени домати, 3-4 с.л. зехтин, сол, 1 голяма китка магданоз, 5-6 стръка пресен лук и чесън, 1 с.л. пикантна чушкова паста, зърна от 1/2 нар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме водата в тенджера върху котлон и изчакваме да заври. Веднага след това добавяме булгура. Изключваме котлона и оставяме за около 30 минути да поеме течността и да се охлади.
Нарязваме на дребни кубчета през това време чушките, лука, чесъна, сушените домати и магданоза.
Добавяме сместа от зеленчуци към охладения булгур. Слагаме и зехтина, лимоновия сок, пикантната чушкова паста и сол на вкус.
Разбъркваме хубаво, за да се смесят съставките, и оставяме на студено за 2 - 3 часа. При сервиране поръсваме отгоре със зърна от нар.