
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Мая Маринова е студентка по иранистика, но любимото ѝ занимание е готвенето. Тя отделя най-много време за подреждане и декориране на храната в чиниите.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
4 пилешки гърди
300 г спанак
200 г крема сирене
2 скилидки чесън
50 г масло
1 с.л. зехтин (или олио)
сол и пипер на вкус
карофено пюре или зеленчуци за гарнитура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме маслото и зехтина в тенджера. Изсипваме вътре измитите листа спанак и ги задушаваме за около 3-4 минути. След това добавяме крема сиренето, чесъна, солта и пипера. Разбъркваме добре и сваляме тенджерата от котлона.
Разрязваме пилешките гърди от едната страна по дължина, така че да се получи джоб, в който можем да сложим плънката. Овкусяваме месото със сол, пипер и зехтин на вкус. После слагаме плънката. Може да затворите джобчетата с клечка за зъби, ако прецените, че е необходимо.
Подреждаме пилешките филета в тава, която покриваме с фолио. Печем около 20 минути на 200 градуса.
Гарнираме с картофено пюре, салата или зеленчуци по ваш избор.