Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам бързо и много подходящо предястие за гости”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 средно голяма тиквичка
2 яйца
1 к.ч. прясно мляко
1/ 2 к.ч. брашно
3 скилидки чесън
шепа копър
сол на вкус
олио за пържене
топено пушено сирене - за намазване на готовите палачинки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме тиквичката, посоляваме я, оставяме я така в продължение на 5 минути и я изцеждаме от течността с помощта на тензух.
Смесваме я с яйцата, млякото, брашното, солта и нарязания на ситно чесън и копър.
Разбъркваме добре сместа, оформяме елипсовидни палачинки с голяма лъжица и пържим двустранно в загрятата мазнина.
Изваждаме ги, оставяме ги да се поохладят, намазваме ги с топеното сирене и ги навиваме на рулца. Сервираме ги нарязани.