
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Ива Къслева изпраща рецепта за свинско бонфиле, което се приготвя с вино и горчица, а мащерката му придава вкусен аромат.
ПРОДУКТИ
2 броя свинско бонфиле (около 500-600 гр)
1 с.л. дижонска горчица
1 глава чесън
няколко стръка прясна мащерка
1 ч.ч. бяло вино
черен пипер
сол
30 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 200 градуса. Почистваме месото от жили и го слагаме в тавичка. Поръсваме го със сол и черен пипер.
Намазваме обилно с дижонска горчица и поръсваме с прясна мащерка. Слагаме няколко стръка отстрани.
Разрязваме главата чесън през средата и я слагаме обърната нагоре. Поливаме месото със зехтин и бяло вино.
Покриваме с алуминиево фолио и печем така около 35 минути, след това отстраняваме фолиото и допичаме за още 15 минути.