
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви рецепта за рибно гювече с гъби - малко разнообразие сред пържената и печена риба”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
За две порции:
1 риба около 600 г или 2 филета по 220-250 г, 2 домата, 1 чушка, 2 средни сварени картофа, 4 гъби (печурка), 2-3 с.л. сок от лимон, сол, черен пипер, 2-3 с.л. галета, 3-4 с.л. олио, 2 яйца, 100 г кисело мляко, щипка сол, 1 ч.л. брашно, 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Подправяме рибата със сол, черен пипер и лимонов сок. Запечатваме я на тиган с 1-2 лъжици олио за по 2 мин от двете страни. Почистваме я от костите при нужда.
Нарязваме доматите, чушката, картофите и гъбите на кръгове. После ги посоляваме. Намазняваме гювечетата и ги поръсваме с галетата.
Нареждаме ветрилообразно парчетата риба, домат, картоф, чушка, гъби.
Слагаме гювечетата в леко загрята фурна. Печем ги на 200 градуса 15-20 минути.
Разбиваме яйцата, млякото и брашното. Прибавяме настъргания кашкавал и солта. Заливаме със сместа запечените гювечета и ги печем още 5-7 мин до зачервяване.