
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни изпраща рецепта от азиатската кухня
ПРОДУКТИ
125 г нудли
200 г телешко, нарязано на много тънко
50 г кашу
1/2 връзка зелен лук
1/2 глава лук
2-3 скилидки чесън
джинджифил
1 голям морков, нарязан на лентички
3 с.л. соев сос
1 супена лъжица сос уорчестър
сусамово олио
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме месото в сусамовото олио за няколко минути. Ако искаме да е по-златисто, може предварително да го оваляме в брашно. През това време сваряваме нудлите.
Слагаме в тигана, след като извадим месото, чесъна, лука, джинджифила и половината от зеления лук. За кратко запържваме и кашуто.
Добавяме моркова и го запържваме много набързо. Връщаме месото към останалите продукти в тигана и добавяме вече сварените нудли.
Заливаме със смес от соевия сос, соса уорчестър и малко сусамово олио,черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме за кратко, отстраняваме от котлона и поръсваме с останалия зелен лук. Можем да добавим още соев сос при поднасяне.