
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева изпраща интересна рецепта за пилешки гърди.
ПРОДУКТИ
За 2-3 порции:
500-600 г пилешки гърди, оформени на порции
няколко сушени домата
100 г крема сирене
подравки за овкусяване по избор- сол, черен пипер, риган
мазнина
малко брашно
За заливката:
100 г готварска сметана
1/2 ч пилешки бульон (или вода)
1 ч.л. сушени манатарки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Намазваме гърдите с малко мазнина и ги овалваме в смес от подправките и брашното. Може да използвате готов френски микс - лимонова трева, чесън, сол и черен пипер, или добавете по ваш избор. Разрязваме всяко парче така, че да получим джоб. После го пълним със сушени домати и крема сиренe и запечатваме с помощта на клечки за зъби.
Запържваме месото в малко мазнина, докато стане златисто от двете страни. Прехвърляме го в тавичка за печене. В същия тиган за няколко секунди запържваме брашното от манатарки и разреждаме с бульона.
Добавяме сметаната и след това отстраняваме от котлона. Заливаме месото с приготвения сос и печем в умерена фурна за около 20-25 мин. Преди поднасяне отстраняваме клечките за зъби.