
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за много вкусен боб, подходяща за Великденските пости”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 супена купа боб, заедно с водата, в която се е варил
2 глави кромид лук
1 малка глава чесън
1 морков
5 с.л. олио
сол на вкус
подправки: сладък червен пипер, лют червен пипер, сух джоджен, свеж магданоз, свеж девесил
НАЧИН НА ПРИГОВЯНЕ:
Нарязваме на ситно лука, чесъна и моркова. Запържваме ги в сгорещена мазнина. После посоляваме на вкус.
Отстраняваме съда от котлона, добавяме двата вида пипер, разбъркваме добре и наливаме водата от боба. Отново слагаме съда на котлона и задушаваме зеленчуците до омекване. При необходимост доливаме още вода.
Прибавяме боба и подправките. Готвим ястието 10 минути, като го разбъркваме често.
Сервираме с препечен хляб.