
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Вкусно ястие, подходящо за празнична трапеза.
Приготвя се с агнешко месо и задължително в глинен съд”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 кг агнешко месо, 6 глави кромид лук, 100 г краве масло, 30 мл бяло вино, 2 с.л. с връх брашно, чубрица, джоджен, млян черен пипер, червен пипер, люти чушлета, сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разделяме месото на порции и го посоляваме. Нарязваме лука на дребно, посоляваме и него и го разбъркваме с посочените подправки.
Прибавяме чушлетата, виното и брашното. Отново разбъркваме.
Слагаме половината от лучената смес в глинен съд. Върху нея подреждаме месото, а отгоре изсипваме останалата смес.
Редим маслото, нарязано на парченца. Похлупваме ястието с капака на гърнето. Слагаме го в студена фурна. Включваме я на 180 градуса и готвим в продължение на 2 часа. Сервираме ястието на порции.