
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сезона на агнешкото предлагам рецепта за агнешки винен кебап, много подходяща за гергьовденската трапеза”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
1 агнешки бут
1/2 ч.ч. червено вино
4 моркова
3 домата
2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
2-3 с.л. брашно
10-15 зърна черен пипер
няколко дафинови листа, червен пипер и сол на вкус, бял ориз (за гарнитура), къдрав магданоз (за украса)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на дребни кубчета и го запържваме в малко мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук, настърганите моркови, много ситно нарязаните домати и разбъркваме. Разреждаме с гореща вода и сипваме виното.
Добавяме дафинов лист, черен пипер, сол и оставяме да ври около 30 минути. За сгъстяване прибавяме препеченото брашно, размито с малко студена вода и червен пипер. Оставяме да ври още 10-15 минути.
Слагаме наситнения магданоз и изключваме котлона.
Сваряваме отделно ориза в съотношение 1/2,5 (1 част ориз към 2,5 части подсолена вода). Поднасяме ястието, гарнирано с топки ориз и украсено с къдрав магданоз.