Американски палачинки с шоколад

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/11541566 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vkostova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31. 

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам рецепта за ефектни палачинки с шоколадов пълнеж. Стават меки, пухкави и полезни заради пълнозърнестото брашно”, ни пише Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

225 г пълнозърнесто брашно

яйца

350 мл прясно мляко

25 г краве масло

1 бакпулвер

1 ч.л. сол

2 ч.л. захар

олио (за намазняване на тигана)

течен шоколад (за плънката)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Намазваме малки кръгове от течния шоколад върху хартия за печене и ги слагаме във фризера, за да се втвърдят. Разбъркваме в купа брашното с бакпулвера, захарта и солта.

Разбиваме яйцата, добавяме млякото и разтопеното масло. Смесваме сухите и течните продукти и разбъркваме енергично до получаването на хомогенна смес.

Сипваме в леко намазнен тиган малко от сместа, за да се получи кръг. След минута отгоре слагаме един от втвърдилите се шоколадови кръгове и го покриваме с още малко от сместа. След това обръщаме и запичаме палачинката от другата страна. Правим и останалите палачинки по същия начин. Докато се пекат в тигана, шоколадът в центъра ще се разтопи.

Поднасяме палачинките с топки сметанов или ментов сладолед. По желание ги поръсваме с настъргани ядки или кокосови стърготини.