Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Сега е моментът да си направите свеж пролетен пай с джанки. Аз го приготвям с жълти, червени или още зелени джанки”, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
700 г джанки, 5 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 80 г масло, 1 ванилия или настърганата кора от половин лимон, 1 с.л. бакпулвер, филирани бадеми за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците със захарта и прибавяме разбитите до побеляване жълтъци, прясното мляко, ванилията или лимоновата кора, пресятото с бакпулвера брашно и разтопеното масло.
Добавяме почистените от костилките джанки. Изсипваме сместа във форма, застлана с хартия за печене и леко намазнена или поръсена с галета.
Поръсваме с филирани бадеми и печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, или около 45 минути.