
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева ни предлага по-различен начин да поднесем крем карамела - в ябълка.
ПРОДУКТИ
12 броя ябълки
500 мл краве прясно мляко
4 броя яйца
1/2 ч.ч. захар
1 пак. ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме ябълките и от горната страна, където е дръжката им, изрязваме капачетата. Издълбаваме ги с лъжица, като оставяме около 5-7 мм дебелина на стените и внимаваме да не пробием дъното. Подреждаме ябълките в тавичка, застлана с хартия за печене.
Добавяме яйцата едно по едно в купа, прибавяме захарта и разбиваме до получаване на хомогенна смес. Прибавяме млякото и ванилията и отново разбъркваме сместа с телена бъркалка.
Пълним ябълките с яйчената смес до ръба. Внимателно ги пренасяме във фурната, предварително загрята на 175 градуса.
Печем до златист и стегнат крем. Поднасяме охладени.