
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева изпраща лесна и интересна рецепта за пастет от тиквички, който се поднася с препечен хляб.
ПРОДУКТИ
2 тиквички
3 твърдо сварени яйца
100 г сирене
2 - 3 с.л. зехтин
сол
черен пипер
прясна мащерка
чесън по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме яйцата на ситно ренде.
Натрошаваме сиренето.
Нарязваме тиквичките на кубчета и ги запържваме в зехтина.
Овкусяваме с мащерка, сол, черен пипер и чесън. Пасираме тиквичките или ги намачкваме.
Смесваме всичко и разбъркваме до еднородна смес. Поднасяме с препечени филийки.