
Приготвят се със сирене
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси [email protected] и [email protected] За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Нещо различно, но пък наистина сполучливо и вкусно!”, ни пише Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
Количеството на продуктите е според броя и големината на лозовите листа.
Лозови листа (бланширани)
За плънката: сирене, червен печен пипер, флейка (или друго месце по ваш избор), пресен босилек, орехови ядки
За панировката: 1 яйце, брашно, натурален корнфлейкс
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа смесваме сирене, нарязан на дребно червен печен пипер, флейката, нарязан пресен босилек и смлени орехови ядки. Сиренето в случая може да замените и с извара.
Върху всяко листо в горния край слагаме от плънката, загръщаме от двете страни и навиваме стегнати сармички.
В три отделни купички (или други подходящи съдини) си слагаме продуктите за панировката. В едната чукваме и разбиваме хубаво яйцето. В другата слагаме брашно, а в третата - начупен корнфлейкс. В сгорещена мазнина пържим сармите, които последователно първо овалваме в брашно, яйце и корнфлейкс. Пържат се за съвсем кратко време до златист загар.
В случая съм ги поднесла с домашна лютеница с пресен босилек и разядка от равни количества майонеза и кисело мляко (висок процент) и счукан чесън (по желание). Може да добавите и любими пресни зелени подправки.