
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Кюфтенцата са зелени, а щом са с такъв цвят, значи са здравословни, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
100 г спанак
100 г зряло сирене
2 яйца
1 с. л. брашно
щипка чубрица
шепа магданоз
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бланшираме и накълцваме спанака. Разбъркваме го с натрошеното сирене, яйцата, брашното и посочените подправки. Не слагаме сол, защото сместа се осолява от сиренето.
Гребваме със супена лъжица от нея и изсипваме внимателно в горещо олио.
Спаначените кюфтенца пържим двустранно до получаване на приятен загар.
По желание ги поднасяме с млечно-чеснов сос, който приготвяме от 100 г кисело мляко + 50 г майонеза, сол, млян черен пипер и 1 скилидка чесън.