
Украсява се със стръкче пресен босилек
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Лека и здравословна манджичка, подходяща за лятото, ни пише Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
300 г пресен спанак
1 ч. чаша ориз
4-5 моркова
1 връзка зелен лук
2-3 лъжици доматено пюре
Олио, сол, червен и черен пипер на вкус, стръкчета пресен босилек за украса.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме и нарязваме лука на ситно. В подходящ съд задушаваме лука с олиото. Добавяме към него почистените и нарязани на ситно или настъргани моркови.
Измиваме спанака и го накъсваме. Добавяме го към морковите и лука. Измиваме ориза и го добавяме при останалите зеленчуци.
Разбъркваме добре. Когато започне да става стъклен, добавяме около 4 чаени чаши вода и доматеното пюре.
Оставяме да къкри. Малко преди да е готово, подправяме със сол, червен и черен пипер. Поднасяме ястието топло, украсено със стръкче свеж босилек.