Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сезона на този вкусен плод - една сладка импровизация, като в случая черниците са бели, но може да се направи и с черни”, ни пише Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
4 яйца
100 г бели черници
200 г захар
250 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
няколко бисквити
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Отделяме жълтъците от белтъците. Вторите разбиваме на сняг заедно с половината от захарта. Слагаме в купа жълтъците.
Разбиваме и тях с останалата захар, пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията. Малко по малко добавяме от белтъчната смес, като разбъркваме с дървена шпатула.
Изсипваме я в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене. Върху нея набучваме леко начупени на едро бисквити и посипваме между тях черниците.
Печем в предварително затоплена фурна на около 180 градуса. Проверяваме с дървен шиш дали сладкишът е готов. Ако е необходимо, покрийте с готварско фолио, за да не загори, ако все още не е готов.