
Подправя се със сушен шалот
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева изпраща лесна и интересна рецепта за заешко месо, подходяща за лятото.
ПРОДУКТИ
1 цял заек, нарязан на порции
300 мл бира
7-8 картофа
3 равни супени лъжици брашно
олио, червен пипер, сух чесън, сушен шалот, сол, черен пипер, чубрица, пушен червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Подсушаваме месото. Приготвяме смес от брашното, подправките и половината бира. С получената каша намазваме месото. Може да го приготвите на фурна, под фолио и тогава е добре поне за час или два да оставите месото да се маринова, но може и да използвате уред за бавно готвене, където това не е необходимо.
Обелените и нарязани на едро картофи поставяме на дъното на слоу кукъра или тавата и отгоре поставяме месото. Добавяме останалата бира, малко вода, олио, сол.
Печем във фурна за час и половина-два под фолио или за 5-6 часа на висока степен в уред за бавно готвене.
След като ястието е готово, прецеждаме образувалия се сос. Поднасяме в дълбока чиния.