
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Мая Маринова е на 24 години, приема готвенето не само като необходимост, но и като хоби.
ПРОДУКТИ
200 г спанак
150 г грах (препоръчвам замразен, тъй като с този от консерва няма да се постигне наситенозелен цвят), 1 малка глава лук, 2-3 скилидки чесън , сокът на четвърт лимон, 50 г масло, 100 г течна сметана, 2 с.л. олио, 1 кубче бульон, 2 ч.ч. вряща вода, сол и пипер на вкус, 2 варени яйца и настърган пармезан за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме маслото и олиото в тенджера. Изсипваме вътре лука и чесъна и запържваме за около 1 - 2 минути. След това добавяме измитите листа спанак и ги задушаваме за около 3 - 4 минути.
Изсипваме двете чаени чаши бульон и замразения грах. Оставяме супата да покъкри на тих огън за около 10 минути. Междувременно можем да сварим яйцата. След като супата е готова, използваме блендер или пасатор до получаване на хомогенна смес.
Добавяме течната сметана и лимоновия сок, докато разбиваме супата. Овкусяваме със сол и пипер и сервиваме.