
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за много вкусни хрупкави ребърца, подходящи за студено бяло винце”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
700 г свински ребра
1 по-голяма глава кромид лук
3 с.л. олио
1 с.л. мед
1 с.л. кафява захар
млян черен пипер
сол на вкус
1 непълна к.ч. бяло вино
100 мл течна готварска сметана
шепа корнфлейкс
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме в купа ребрата, нарязания на филийки лук, олиото, черния пипер, солта, меда и захарта. Объркваме ги добре.
Изсипваме всичко и го подреждаме в тава. Наливаме виното. Завиваме тавата с пекарско фолио.
Печем ястието в предварително загрята на 220 градуса фурна в продължение на 1 час. Отстраняваме фолиото, поливаме ребърцата със сметаната и ги поръсваме с корнфлейкса. Печем ги още 30 минути или докато се изпари течността и лукът леко се карамелизира.
Сервираме ги топли с чаша бяло вино.