
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Днешното ми предложение е за една обожавана от мен лятна запеканка, която се приготвя изключително бързо”, ни пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
10 чушки
100 г зряло сирене
4 яйца
4 с.л. олио
млян черен пипер
чубрица
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме чушките от семената, изпичаме ги и им отстраняваме люспите. Накъсваме ги на ивици.
Редим ги в намазана с половината количество олио глинена тавичка. Посоляваме ги и ги поръсваме с малко чубрица и черен пипер. Отгоре натрошаваме сиренето.
Заливаме ги с леко разбитите яйца с малко сол. Отново поръсваме с малко чубрица и черен пипер. Поливаме ястието с останалото олио.
Слагаме тавата в студена фурна и я включваме на 180 градуса. Печем запеканката до получаване на лек и приятен загар. Сервираме я нарязана на порции.