
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тиганиците са традиционна рецепта за Голяма Богородица. Аз обаче предлагам вариация между тестени и зеленчукови, които много напомнят на кюфтета от тиквички”, ни пише Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1 тиквичка
2 яйца
1-2 картофа
1 чушка
1 морков
1-2 стръка пресен лук
7-8 с.л. брашно
олио за пържене
магданоз и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и тиквичката и ги настъргваме на едро ренде. Към тях добавяме настъргания морков, нарязаните на ситно чушка и пресен лук и наситнения магданоз.
Разбиваме отделно яйцата, като постепенно добавяме брашното. Посоляваме и разбъркваме. Получената хомогенна смес изсипваме при зеленчуците и разбъркваме.
Гребваме по една лъжица от сместа и внимателно я притискаме с лъжица, за да се изтъни и оформи тиганицата.
Слагаме ги в тиган с предварително загрято олио и ги пържим от двете страни до зачервяване. Сервираме ги топли.