
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ястието се приготвя много бързо и би се харесало на всеки заради своята сочност и приятен вкус”, ни пише Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
500 г пилешки гърди
1 голяма глава кромид лук
5 чорбаджийски чушки
7 - 8 скилидки чесън
5 с.л. олио
сол на вкус
1 голям домат
2 средно големи патладжана
млян черен пипер
щипка пушен червен пипер
щипка кимион
шепа свеж босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме пилешкото месо на ивици, лука на полумесеци, чесъна на дребно и чушките на едри парчета.
Посоляваме ги и ги запържваме в олиото до омекване на зеленчуците. Към тях добавяме нарязаните на парченца домати.
Слагаме и патладжаните, които предварително нарязваме на полумесеци, посоляваме и оставяме за около 20 минути, за да излезе от тях горчивината им. Накрая ги измиваме със студена вода.
Подправяме и задушаваме ястието под капак, докато патладжаните станат “на масло”. Сервираме пилешкото с патладжан, докато е топло.