
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Евгения Пантелеева изпраща рецепта за пухкави палачинки, приготвени с кокосово брашно.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. кокосово
брашно
2/3 ч.ч. прясно
мляко
2 яйца
1 с.л. кафява захар
1 малък банан
1 малка ябълка
ванилия
канела
1/2 ч.л. сода
бикарбонат
олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пасираме банана и ябълката на каша в чопър. Към тях добавяме при непрекъснато бъркане жълтъците, прясното мляко, канелата и ванилията. След това изсипваме и кокосовото брашно със содата бикарбонат.
Разбиваме в купа белтъците с кафявата захар. Към тях добавяме яйчената смес и разбъркваме внимателно. Сместа трябва да е по-гъста от тази за класическите палачинки.
Загряваме олиото в тигана.Оформяме безглутеновите палачинки със супена лъжица, като ги запържваме до готовност от двете страни.
Поднасяме, докато са топли, със сладко от боровинки.