
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за по-различно руло - с хрупкава коричка от тънки кръгчета картофи и сочна плънка от кайма, гъби и топящи се сирена”, ни пише Пепа Стоева.
ПРОДУКТИ
6 - 7 средни по големина картофа, 100 г настърган пармезан, подправки за картофите - смес от сушени домати, риган, босилек, мащерка, чесън, сол, 400 г кайма, 150 г гъби, 200 г консерва домат, малка глава лук, по 1/2 ч. л. сол, черен пипер и риган, по 1 ч. л. червен пипер и захар, 10 стръка магданоз, 50 - 60 мл олио, 150 г кашкавал, 100 г топено сирене, 100 г крема сирене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загряваме фурната на 180° Застиламе тавата с хартия за печене. Измиваме картофите, нарязваме ги на кръгчета и ги отцеждаме.
Настъргваме пармезана. 2/3 от него поръсваме на хартията. Нареждаме картофените резени с леко застъпване. Поръсваме със сол, подправките и останалия пармезан. Печем в загрята фурна за 30 мин до леко зачервяване.
През това време подготвяме плънката. Запържваме лука, прибавяме каймата и раздробяваме, докато стане на трохи. Прибавяме ситно нарязаните гъби, червения и черен пипер, магданоза, солта, ригана и захарта. Разбъркваме.
Похлупваме тигана с плънката и оставяме да къкри, докато остане на мазнина. Отместваме и оставяме да се охлади. Изваждаме тавата с картофения блат от фурната. Намазваме крема сиренето отгоре. Върху него разпределяме плънката от кайма и гъби. После разпределяме кръгчетата топено сирене и едро настъргания кашкавал. С помощта на хартията, докато е още топло, завиваме на руло.
Развиваме след 4-5 минути рулото и поръсваме с кашкавал. Връщаме във фурната за още 5 минути. Поръсваме с нарязан магданоз.