
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Все още лятото не си е отишло, затова Наталия Панчева предлага рецепта за домашен шоколадов сладолед на клечка, приготвен от овче кисело мляко.
ПРОДУКТИ
400 г овче кисело мляко
2 с.л. натурално какао на прах
80 г черен шоколад (85% какао)
захар на вкус
кокосови стърготини за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме овчето мляко с какаото и захарта. Разтопяваме шоколада на водна баня. Темпериран го добавяме на тънка струйка към млечната смес при непрекъснато разбъркване. По желание може да прибавим вътре натрошени бисквити, пияни вишни, малини, къпини и други плодове.
Разпределяме сместа в подходящи за замразяване чашки, бодваме вътре по една дървена клечка за сладолед и ги слагаме във фризер за една нощ.
Изваждаме сладоледа от фризера, изчакваме леко да се отпусне и внимателно го изваждаме от чашките.
Поръсваме с кокосови стърготини и консумираме веднага.