
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева предлага на читателите рецепта за малки рулца от кайма, които се поднасят с гъбен сос.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
600 г кайма
4 сварени яйца + 1 сурово
1/2 връзка зелен лук
сол, черен пипер, чубрица на вкус
6 парчета бекон
3 ч.л. препечено брашно
2 ч.л. смлени манатарки
1 ч.л. сух шалот
300 мл прясно мляко
малка бучка масло
мащерка, сол, черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Омесваме каймата с подправките, нарязания на ситно зелен лук и 2 парчета от бекона и яйцето. Разделяме сместа на 4 равни части.
Разстиламе каймата върху фолио, в средата слагаме по едно от сварените яйца и завиваме на руло, като се стараем каймата да покрие изцяло яйцето. Всяко руло покриваме с парче бекон.
Поставяме в намаслена тавичка и печем за около 20 мин или докато беконът хване златист загар. Докато рулата са във фурната, може да приготвим соса. В загрят тиган разтяпяме маслото и за кратко запържваме брашното и смлените гъби.
Разреждаме със студеното мляко и подправяме. Оставяме да къкри около 5 мин или докато получим желаната гъстота.