
Ползват се броколи, цвекло и брюкселско зеле
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Румен Петров изпраща здравословна и лека рецепта за кафяв ориз и зеленчуци.
ПРОДУКТИ
1 и 1/2 ч.ч. кафяв ориз, 1 - 2 глави червен кромид лук, 1 глава броколи, 3 - 4 моркова, 10 главички брюкселско зеле, 1 червено цвекло, 3 скилидки чесън, няколко стръка пресен лук, 1/2 връзка магданоз, олио и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накисваме ориза от предната вечер в студена вода. В тиган със загрято олио задушаваме нарязания кромид лук.
Прибавяме измития и отцеден ориз и разбъркваме, докато стане прозрачен. Доливаме 4,5 чаени чаши вода и сол и оставяме да ври на среден огън, докато оризът набъбне и водата изври.
Слагаме нарязаните зеленчуци в съд за приготвяне на пара в подходяща тенджера на котлона за десетина минути. След като зеленчуците са готови, ги прибавяме към ориза и разбъркваме.
Добавяме накрая пресования чесън, наситнения пресен лук и магданоза.